Консультація керівника англійської мови

Для досягнення успіху у вивченні англійської мови важливою складовою є плідна співпраця педагога, дітей та батьків.

 У цьому вам допоможуть декілька порад:

1. Мотивація є рушійною силою у будь-якому починанні. Як же зацікавити малюка, який не розуміє доцільності вивчення англійської мови? Тут вам стане у пригоді ігрова діяльність, організована у вигляді уявних чи реальних ситуацій спілкування, коли в дитини виникає потреба, бажання та інтерес висловлюватись англійською мовою.

2. Перегляньте разом мультфільми з англійським героями, розпитайте, які з них дітям сподобались. Виберіть улюбленого персонажа та купіть іграшку або зробіть аплікацію улюбленого героя. Поясніть малюкові, що він спілкується та розуміє тільки англійську.  

3. Шановні батьки, навчати свого малюка іноземній мові слід лише у тому випадку, якщо ви впевнені, що у вас самих правильна вимова.

4. Ставте їй аудіо- та відеодиски, використовуйте на домашніх уроках навчальні компакт-диски. Нехай дитина чує, як розмовляють носії мови.  

5. Значну увагу приділіть фонетичній розминці. До розмови на іншій мові важливо підготувати язик. Розвивайте фонематичний слух ваших малюків.

6. Якщо ви володієте достатнім словниковим запасом, то у повсякденному житті є безліч можливостей створити ігрове середовище. Особливо ефективним є використання рольових ігор.  

7. Розвивайте пам’ять малюків, вивчаючи англійські пісні та вірші.  

8. Інколи поза заняттями говоріть що-небудь на іноземній мові, без перекладу. Наприклад, «Який сонячний день» чи «візьми тарілку» (протягуючи руку).  

9. Суботу чи неділю можна оголосити Днем Особливих Дотиків. Все, до чого торкаєшся, повинен назвати на англійській мові. Інакше речі брати не можна.  

10.  Не бійтесь перехвалити свого малюка, адже він так потребує вашої підтримки, похвали та захоплення. 

Бажаємо успіхів!

Залишити відповідь

Your email address will not be published.

14 − six =